podcast

Als je stemt op een vrouw, wordt je gemeenteraad beter, stelt Judith Stevens [afl. 12]

Stem op een Vrouw

Stemmen op een Vrouw? Waarom is dat beter? Judith Stevens legt het uit, ter ere van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Nederland. Judith is vrijwilliger bij Stem op een Vrouw. Heel Nederland kan blij zijn met Stem op een Vrouw, want met vrouwen erbij, neemt de politiek betere besluiten. Stem op een Vrouw onderzocht hoe de huidige bezetting van de gemeenraadszetels is, en dat is eenzijdig. In de top 10 van alle voornamen, komen Jan, Kees, Willem, en dergelijke namen voor. Dat zegt iets over de leeftijd én het geslacht van de mensen die de beslissingen nemen over ons allemaal. Voor minder eenzijdige politiek, zijn er meer diverse mensen nodig in de gemeenteraden. Een divers samengestelde gemeenteraad bekijkt besluiten uit verschillende oogpunten en daar heeft iederéén iets aan. Judith kent heel veel voorbeelden.

Pak de kandidatenlijst erbij en luister naar deze podcast voordat je op 14,15 of 16 maart gaat stemmen. De podcast duurt 17 minuten. Abonneer je op de podcast vanZij. Wil je met ondertitels kijken? Ga dan naar YouTube.

luister in >Spotify
luister in >Apple podcasts
luister in >Google Podcasts
luister in >Soundcloud

Ga je voor het eerst stemmen?

Ga je voor het eerst stemmen? Maak er een feestje van! Bedenk een leuke locatie in jouw gemeente, trek mooie kleren aan, luister een lekker muziekje onderweg en stem op een vrouw die net wat lager staat dan de top. Neem je stemkaart en identiteitsbewijs mee en ga na afloop iets leuks doen. Volg de komende jaren hoe de vrouw op wie jij stemde, het heeft gedaan.

Info van de rijksoverheid over de gemeenteraadsverkiezingen op 14,15 en 16 maart 2022.

Wil je na deze podcast nog meer weten over de onderwerpen waar wij het over hadden?

Misschien vind je aflevering 7 met Femke Molenaar (Leeuwarden, Groen Links) ook leuk.

vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw

Als je deze podcast interessant vond, abonneer je dan op vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw. Onze missie is om gendergelijkwaardigheid sneller voor elkaar te krijgen door jullie de kennis te geven uit verschillende vakgebieden. Wat werkt? Wat moet je weten? Luister ook naar de andere podcasts. Heb je een idee of wil je eens praten over samenwerken, stuur ons dan een mail.

Dit vind je misschien ook interessant