podcast

Wikipedia realistischer? Dat is hard nodig vertelt Lucy [vanZij afl. 6]

Wie kritisch kijkt naar Wikipedia valt ‘iets’ op. In deze aflevering hebben we het over het fenomeen: You can’t be what you can’t see, vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de pagina’s en teksten. Hoe gaan we met z’n allen die kloof dichten op Wikipedia.org?

Voor wie van schrijven houdt en nieuwsgierig van aard is, is er een heel mooie taak bij het realistischer maken van Wikipedia. Lucy vertelt precies waarom en ook wat je kunt doen. Want het percentage biografiën over vrouwen is bijzonder laag en ja, dat ontneemt mensen de kans om te leren over hoe de wereld wel kan zijn als er gelijkwaardigheid is. Dit moet snel veranderen, zodat iedereen zich kan herkennen op een realistischer Wikipedia, waar goede informatie met bronvermelding te vinden is. In 13 minuten ben je helemaal bijgepraat. (lengte 14 min.)

luister in >Spotify
luister in >Apple podcasts
luister in >Google Podcasts
luister in >Soundcloud

Wil je meeschrijven aan een gelijkwaardiger Wikipedia? Luister de podcast en surf daarna naar www.wikimedia.nl/actueel/agenda/
Account maken op ’s werelds grootste encyclopedie? Samen schrijven we meer vrouwen in beeld.

Je hoort méér vanZij. Abonneer je op de podcast. Wil je meer doen voor vanZij of heb je een goed idee, neem contact op, vinden we leuk.

Dit vind je misschien ook interessant