podcast

‘Software alléén helpt niet’ Martijn Hemminga [afl. 11]

Martijn Hemminga, expert op het gebied van recruitment technologie praat je in iets meer dan een kwartier bij over de mogelijkheden van software bij het wervingsproces. Want software kán ervoor zorgen dat je onbewuste vooroordeel pas veel later in beeld komt bij het selecteren van sollicitatiebrieven. Er is ook software die ervoor zorgt dat je vacaturetekst aantrekkelijker wordt voor juist de doelgroep die in nog wilt includeren op je werkvloer (in plaats van meer van dezelfde soort mensen aan te trekken). Tegelijkertijd is software niet meer dan slechts een tool. Diversiteit moet je ook wíllen hebben op de werkvloer.

Over de voordelen van een diverse groep werknemers is ondertussen genoeg te vinden: meer omzet, de mensen blijven langer, zijn productiever en creatiever. Daar is genoeg over te vinden intussen. Martijn legt uit hoe software recruiters kan helpen en dat het hebben van een visie belangrijk is. De elfde aflevering vanZij gaat over software en diversiteit.

vanZij is nu ook op YouTube te vinden, met ondertitels.

luister in >Spotify
luister in >Apple podcasts
luister in >Google Podcasts
luister in >Soundcloud

vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw

Als je deze podcast interessant vond, abonneer je dan op vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw. Onze missie is om gendergelijkwaardigheid sneller voor elkaar te krijgen door jullie de kennis te geven uit verschillende vakgebieden. Wat werkt? Wat moet je weten? Luister ook naar de andere podcasts. Heb je een idee of wil je eens praten over samenwerken, stuur ons dan een mail.

Dit vind je misschien ook interessant