podcast

Wanneer begint de overgang bij vrouwen eigenlijk? Stef Boes vertelt [vanZij afl. 10]

Wanneer begint de overgang (spoiler-alert: al ver vòòr de opvliegers)? Wat is de overgang eigenlijk? Hoe kun je weten of je al richting ‘overgang’ gaat? In deze tiende aflevering vanZij praat overgangsverpleegkundige Stef Boes je helemaal bij. Omdat er nog zoveel hiaten in de kennis over het vrouwenlichaam zijn, bij werkgevers, bij managers en ook bij de vrouwen zelf.

Weg met het taboe op de overgang, niks geen ‘O-woord’, de overgang zou geen taboe moeten zijn. De overgang is niks anders dan een levensfase. Het is handig om te weten hoe dat dan werkt in je lichaam. Stef is verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de overgang en weet dus alles van hormonen. Neem de regie weer over van je hormonen! Luister in 20 minuten en abonneer je op de podcast vanZij om te leren wat werkt voor gender gelijkwaardigheid.

luister in >Spotify
luister in >Apple podcasts
luister in >Google Podcasts
luister in >Soundcloud

Meer overgangskennis nodig?

Nog meer tips waarmee je jouw kennis over het vrouwenlichaam vlot op peil brengt?

Boeken
1. De kracht van vrouwelijke hormonen(Prof. Dr. Sylvie Demers)
2. De overgang- Het no-nonsense handboek (J. Rozenbroek en J. Teunis)
3. Ook leuke meisjes worden 50 (Dr. M. de Vries en Dr. M. Kerkhof)
4. Wen er maar aan (M. Meijer)
5. Alles draait om je hormonen, het is maar dat je het (w)eet (R. Dijkinga)

Cyclus apps. Voor je privacy is het het beste om via je e-mail een account aan te maken, en niet via Facebook in te loggen. Je kunt natuurlijk ook enkele maanden een papieren kalender gebruiken, die kun je downloaden via thuisarts.nl
Apps voor Apple en Android:
1. Cyclus Kalender – Period Tracker
2. Clue – Ovulatie en menstruatiecyclus tracker
3. Flo – Menstruatiekalender
4. Maya

Overgangsdeskundige Stef Boes

Stef houdt praktijk in Friesland, en ook online. Haar website is nieuwgetij.nl en staat boordevol blogs, je kunt haar ook via facebook en instagram volgen. Je kunt Stef ook boeken voor workshops en webinars om je managers of je personeel te scholen over de overgang. Er zijn heel veel goede manieren om vrouwen tussen de 40-60 met al hun kennis en ervaring ‘binnenboord’ te houden als werkgever.

vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw

Als je deze podcast interessant vond, abonneer je dan op vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw. Onze missie is om gendergelijkwaardigheid sneller voor elkaar te krijgen door jullie de kennis te geven uit verschillende vakgebieden. Wat werkt? Wat moet je weten? Luister ook naar de andere podcasts. Heb je een idee of wil je eens praten over samenwerken, stuur ons dan een mail.

Dit vind je misschien ook interessant