podcast

Gamende vrouwen? Len Maessen weet er alles van [vanZij afl.4]

Wat je nog niet wist over games en vrouwen. Pasgeleden was in het nieuws “Miljoenenschikking Activision Blizzard in zaak rond seksuele intimidatie

Eerder dit jaar, toen het bewuste gamebedrijf, Activision Blizzard naar de rechter moest, hoorde ik Len Maessen in de NOS techpodcast hierover praten. Ik heb haar benaderd en je hoort in deze aflevering vanZij het gesprek terug. Len vertelt ons over games en de game-industrie. Wat zijn games eigenlijk? Wie spelen er games? Hoeveel geld gaat er in om? Hoe komt er meer diversiteit op de werkvloer bij de game-makers? Wat moet er gebeuren om meer gelijkwaardigheid voor vrouwen te realiseren, als werkgevers zelf niks doen?

Len schrijft al erg lang over deze wereld en weet er erg veel over. Ze neemt ons mee in een bijzondere wereld, die nog niet helemaal klaar lijkt voor gelijkwaardigheid van vrouwen, maar dat wel aan het leren is.

‘Games’ is een wereld die hard groeit, jaarlijks met wel 10%. Houd je zelf niet van games? Wil je zelf ook eens in de cijfers duiken? Wil je weten hoeveel vrouwen de verschillende soorten spelen? ‘The American Entertainment Software Association’ publiceert jaarlijks een onderzoeksrapport boordevol interessante uitkomsten. Je ziet dan bijvoorbeeld dat er méér vrouwen gamen dan jonge jongens. Leuk weetje hè?

Deze podcast zit vol met dingen die je nog niet wist over games en vrouwen. Heel erg veel kennis in een kwartiertje, ook voor wie zelf (nog) geen spellen speelt is dit interessant. De game wereld moet en wordt steeds diverser. Wat kun jij doen? Een game (laten) maken is een hippe optie, maar je kunt nog meer doen. (lengte 15. min)

luister in >Spotify
luister in >Apple podcasts
luister in >Google Podcasts
luister in >Soundcloud

vanZij podcast voor de ongeduldige vrouw, aflevering met Len Maessen over games en vrouwen. Len Maessen schrijft over Games & tech voor NRC, Bright, OneWorld, nu.nl en het AD.

vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw

Als je deze podcast interessant vond, abonneer je dan op vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw. Onze missie is om gendergelijkwaardigheid sneller voor elkaar te krijgen door jullie de kennis te geven uit verschillende vakgebieden. Wat werkt? Wat moet je weten? Luister ook naar de andere podcasts. Heb je een idee of wil je eens praten over samenwerken, stuur ons dan een mail.

Dit vind je misschien ook interessant